Молитва про ув'язненого. Про звільнення з в'язниці кому і як молитися?

Чи морально просити у Всевишнього про вихід людини з в`язниці? Чи буде почута Господом молитва про ув`язненого? Про звільнення в`язнів просять якось особливо або ж ні? Ці та багато інших питань обов`язково виникають у тих, чиї рідні та близькі відбувають тюремне ув`язнення.

Немає нічого поганого або поганого в тому, щоб помолитися про швидке звільнення в`язня незалежно від того, що саме ця людина вчинила. Церква жодним чином не обмежує подібні моління і не виділяє їх серед інших.

Як молитися про ув`язненого?

Звичайно ж, молитва про ув`язненого, про звільнення людини і збереження його здоров`я у в`язниці, має свої особливості. Чого слід уникати звертається за милістю до Всевишнього? Власного судження. Не слід в помислах своїх звинувачувати або, навпаки, виправдовувати того, про кого моляться. Засудити людину може лише Господь, і він же в силах звільнити його душу від гріхів.

Отвір дзвіниці

Не дарма в народі говорять про те, що від в`язниці зарікатися не слід. Шляхи Всевишнього, його промисел, людьми не може бути зрозумілий і осягнутий. Тому не можна виносити власні судження. Молячись, потрібно просто смиренно просити про милосердя.

Де читаються такі молитви?

Молитва про ув`язненого, про звільнення його або ж помилування, може бути прочитана як в храмі, так і в домашніх умовах. Ніяких обмежень на те, як слід звертатися до святих і Всевишнього за допомогою, церква не накладає.

Однак помолитися про звільнення людини краще в храмі. Звернення до Всевишнього і святих вимагає чистих помислів, надії і щирості. Слід звільнити свій розум від всіх денних турбот і суєтних думок, повністю зосередитися на молінні. Це дуже важко. У церковних залах же стоїть особлива, як кажуть в народі, «намолена», атмосфера. Обстановка храму розташовує до того, щоб людина звернулася до Господа всією душею, забувши про тривоги і печалях.

Задня стіна церкви

І, звичайно ж, перебуваючи в церкві, потрібно поставити свічку перед чином і внести ім`я дорогого серцю людини в список " за здравіє».

До кого звертатися в молитві?

Звичайно ж, до Господа буває звернена молитва про ув`язнених, про звільнення. Православна людина також просить про милість до в`язнів:

  • Богородиця.
  • Миколи Чудотворця.
  • Анастасію Узорешительницу.
  • Матрону Московську.

Сам ув`язнений цілком може звернутися за розрадою і допомогою до ангела хранителя.

Як помолитися Ісусу і Богородиці?

Закриті церковні віконниці

Ймовірно, кожному відома історія про те, що Господь взяв з собою на небо розкаявся злочинця, простивши йому гріхи. Звичайно ж, ніхто з нині живих не має права стверджувати, чи відбувалося це насправді або ж ні. Однак ця історія дуже повчальна. У ній розповідається про те, що кожен людина може бути прощений і прийнятий Богом при наявності щирого каяття, смирення і глибокої віри.

Молитва про звільнення ув`язненого з в`язниці, звернена до Господа, може бути такою:

"Господи Ісусе, Спаситель наш, скорботних втішає і голодним їжу дає, а нужденним-дах! Молю Тебе зі смиренням в серці і без наміру злого, про раба (ім`я ув`язненого). Змилуйся, Господи! Пошли йому розраду, полегши муки його, наділи тіло здоров`ям! Прости і помилуй, Господи, раба (ім`я ув`язненого)! Дозволь йому в рідний дім ступити, визволи від поневірянь Його, Господи! Прости йому гріхи його, вразуми і очисти душу раба (ім`я ув`язненого). Дозволь терміну вийти не по людській чутці, а по волі твоїй, Господи. Спаси, збережи і помилуй раба (ім`я ув`язненого)! Амінь»

Здавна вважається дуже сильною прочитана молитва про ув`язненого, про звільнення, Почаївської ікони Божої Матері. Оригінальний чудотворний образ зберігається в землях Західної України, в Тернопільській області, в Почаївській лаврі. Однак у багатьох російських церквах є список з цієї ікони, перед яким і можна помолитися.

Приклад тексту:

"Діва Пресвята, Володарка Небесна! Немає людини, яка б не вдалася до тебе, Утішительці, в скорботі і прикрощах. Немає людини, чию нужду не призріла б ти, Пресвята Матір Божа. Немає під небом того, хто б не знайшов у тебе допомоги і захисту в бідах своїх. Молю Тебе, Володарка Небесна про милість рабу (ім`я ув`язненого). Призри потреби його, не залиш без вспомощеванія. Молю Тебе, Матір Божа, заступися за нього перед Господом, виключи прощення і милість велику. Допоможи, Пресвята Богородиця, поверни в рідний дім з темниці казенної раба (ім`я ув`язненого). Змилуйся, Діво Пресвята, над ним, грішним, збережи і благослови душу його! Амінь»

Як помолитися Миколі Чудотворцю?

До цього святого споконвіку люди тягнуться з усіма своїми бідами, потребами і бідами. До його образу йдуть за зціленням від хвороб, позбавленням від лихого ока, з проханнями про поліпшення матеріальних і житлових умов і з багатьма іншими проблемами. Звичайно ж, просять його і про повернення людей до рідного дому з в`язниці.

Церква за парканом

Молитва Миколі Чудотворцю про звільнення ув`язненого може бути такою:

"Микола Чудотворець, Угодник Божий! Захисник наш і вспомощеватель великий! Молю Тебе про милість і диво для раба Божого (ім`я ув`язненого). Посприяй, Микола Чудотворець, звільненню його з темниці сирої, поверни в будинок отчий під сонця світло! Припадаю до тебе з надією, не тая злого умислу, не маючи образи в серці. Амінь»

Як помолитися Матрони Московської і Анастасії Узорішительниці?

Свята Анастасія протегує людям, вимушеним відбувати тюремне ув`язнення, і тим, над ким нависла така загроза.

Молитва про ув`язненого, про звільнення його з ув`язнення і повернення додому, може бути такою:

"Страдниця земна, утішителька Небесна, всім в`язням помічниця і заступниця, Пресвята Анастасія! Молю Тебе зі смиренням і без злоби в серці своєму, без ремствування і образи, заступися за раба (ім`я ув`язненого) перед Господом! Умоли його про велику милість, добудь свободу і поверни під дах отчий раба (ім`я ув`язненого). Допоможи йому в поневіряннях, дай тепло і їжу, не дозволь душі його озлобитися, наділи вірою міцною і надією, смиренням і терпінням його. Амінь»

Церковна дзвіниця

Матрона Московська допомагає людям у всіх їхніх негараздах. Молять її і про звільнення нудяться у в`язниці. Звернутися до Святої можна так:

"Матронушка-матінка! Як на небі ти все відаєш про людські справи, немов по землі серед прикрощів ходиш! Допоможи, матінка, в годину лихий, пошли благословення Своє рабу (ім`я ув`язненого), в темниці знемагає без світла Божого, без їжі і води по потребі. Умоли, свята матінка, Господа про милість для нього, упроси про звільнення. Вразумі раба (ім`я ув`язненого), вбережи від гріха, направ його на шлях праведний. Амінь»

Статті на тему