Як вимолити дітей у бога: щира віра, тексти і правила читання молитов

Прагнення до продовження власного роду властиво кожному живе в цьому світі людині. Рано чи пізно обов`язково настає період в житті, в якому люди відчувають гостру необхідність в дітях, бажання передати нащадкам свій досвід і знання. Замислюються і про продовження себе на цій землі. Але, на жаль, далеко не в кожних відносинах чоловіки і жінки трапляється таїнство зачаття.

У чому потрібно переконатися перед тим, як звернутися з молитвою до Всевишнього?

Перед тим як молити Бога про дитину, слід задуматися, чи потрібно це робити. Таїнства зачаття і народження-великий дар Господа для кожної віруючої людини. Однак не всі сім`ї готові прийняти цей дар Божий. Для того щоб стати батьками, недостатньо миттєвого бажання, потрібно моральна готовність, особливий духовний стан. Якщо цього немає, замислюватися про те, як вимолити дітей у Бога, не потрібно. Господь дарує спадкоємців тоді, коли прийде час.

Крім душевної готовності до продовження роду важлива і фізіологічна можливість зачаття. Нерідко настання вагітності перешкоджає зовсім не воля Господа, а наявність будь-якого захворювання, багаторічне зловживання БАДами, спортивними добавками і дієтами. Тому перед тим як просити Бога про дитину, потрібно пройти медичне обстеження.

Також необхідно розуміти, що бажання обзавестися нащадками має бути обопільним, як і готовність до цього. Якщо молоді люди одружилися не так давно і в принципі не готові до появи нащадків, але на них тиснуть рідні та близькі люди, то немає необхідності просити Господа про допомогу. Щирості в такій молитві не буде, відповідно, і дітей Господь не пошле.

Коли потрібно просити Всевишнього про дарування дітей

Підставою для того, щоб помолитися про дарування спадкоємців, є усвідомлення необхідності в них. Наявність безмежного душевного тепла і нереалізованої ніжності, бажання піклуватися про малюка, ростити і вчити його, радіти разом з ним і засмучуватися - ці почуття повинні бути присутніми.

Життєві реалії, які є приводом до того, щоб задуматися, як вимолити дітей у Бога, це, без сумніву, відсутність спадкоємців при повному здоров`я як жінки, так і чоловіки. У тому випадку, якщо ніяких об`єктивних фізіологічних причин, що перешкоджають зачаттю, не існує, а обидва партнери мріють про малюка, потрібно просити допомоги у Всевишнього.

Що потрібно для того, щоб молитви були почуті?

Як вимолити дітей у Бога? Словесні прохання перед іконами повинні бути доповнені щоденним смиренням, лагідністю, щирою побожністю, абсолютною вірою в силу Всевишнього і, звичайно ж, праведним способом життя.

Церковна дзвіниця

Людям, які потребують допомоги Господа, слід:

  • прийняти хрещення;
  • відвідувати храм як мінімум раз на тиждень, хоча б бути присутнім на недільних службах;
  • брати участь в таїнствах, сповідатися і причащатися;
  • дотримуватися постів;
  • жити відповідно до заповідей Всевишнього.

Не можна забувати про те, що молитва - не магічний обряд. Це повсякденна, навіть постійна духовна робота людини над собою. І молитися слід не тільки жінці, а й чоловікові.

З якими складнощами можна зіткнутися? Що говорять про ефективність молитов

Нерідко, незважаючи на всі старання вимолити дітей у Бога, люди стикаються з відсутністю результату. Тобто моляться дотримуються всі церковні правила, відвідують служіння, причащаються, усвідомлено не грішать. Але зачати малюка все одно не вдається.

В обговореннях того, як вимолити дитину у Бога, відгуки, що залишаються жінками, які просили у Всевишнього допомоги, вкрай суперечливі. Багато розповідають про те, як довго чекали зачаття. Інші пишуть про паломництво до конкретних мощей або святих образів.

Однак дуже мало відгуків, що розповідають про те, що для здобуття допомоги Господньої важливим є щире сподівання на Божу милість. Це означає, що при зовнішній відповідності способу життя церковним правилам обов`язково має бути і внутрішнє, духовне. І це – найбільша труднощі для сучасної людини.

Розп`яття в церкві

Відповідно, складності, з якими доведеться зіткнутися тим, хто має намір вимолити у Всевишнього дарування спадкоємців, полягають в набутті глибокої і щирої віри. Не можна ставитися до відвідування церкви і моління так само, як до заходу, включеному в щоденний розклад, або походу в магазин.

Кому молитися?

Молитва, яка просить дитину у Бога, звичайно ж, адресується Самому Господу. Також в народі споконвіку прийнято звертатися до Божої Матері. Богородиці, як правило, моляться жінки, зневірені зачати дитину. Пресвята Діва є небесною покровителькою всіх матерів і жінок в цілому. Богородиця ніколи не залишає без уваги звернені до неї благання.

Також помолитися можна будь-якому святому. Якщо в родині існує традиція поколіннями звертатися за допомогою до кого-небудь конкретного, то ставити свічку і підносити молитву потрібно біля образу саме цього святого.

Вхід в храм

Часто за допомогою в набутті спадкоємців з молитвами звертаються до Матронушки Московської, Миколі Чудотворцю, преподобному Олександру Свірському. Зрозуміло, моляться і перед іншими іконами.

Як помолитися Господу?

Як правильно просити у Бога дитину? На це питання не зможе відповісти жоден церковнослужитель. У православ`ї не існує ніяких обмежень на варіації звернень віруючих до Всевишнього. Молитися можна як користуючись готовими текстами, так і висловлюючи прохання власними словами.

Відповідно, не існує ніяких правил або же приписів щодо того, як просити у Бога дитини. Молитва, з якою чоловік звертається до Всевишнього, може бути такою:

"Господи Всемогутній, Творець усього сущого! Як повелів ти всякої тварі живий плодитися і розмножуватися і дав кожному пару, так і відбувається. Почуй мене, господи, владика Небесний, зійди до раба Божого (ім`я власне) в нужді великої. Не в силах я продовжити рід мій, не маю спадкоємців. Нікому продовжити справи Мої і в скорботах втішити, нагодувати в старості та підтримати в немочі. Молю Тебе, Господи, про дарування мені дива великого, про Сина і спадкоємця, про дочку, роду продовжувачки! Господь єдиний і всезнаючий, побач печаль мою і пошли благодать на черево дружини моєї! Амінь».

Образ Ісуса Христа

За старих часів про дарування дітей у Господа Бога просили саме чоловік. Жінки, які мріють про малюка, традиційно зверталися до Пресвятої Діви, сподіваючись на її заступництво в їх потребах перед Богом.

Як помолитися Богоматері?

Помолитися Богородиці можна як користуючись готовими варіантами текстів, так і висловлюючи свої сподівання словами, що йдуть від серця. Єдине, що необхідно для подібної молитви-щира і повна віра в силу Всевишнього і, зрозуміло, справжнє бажання стати матір`ю.

Приклад тексту молитовного звернення наведено нижче.

"Пресвята Матір Божа, Цариця Небесна! Прошу тебе я, раба Божого (ім`я власне) зі смиренням і лагідністю, про диво велике. Допоможи, Пресвята Матір Божа, понести мені і народити малюка здорового та міцного, сильного та Пригожого, вдачі не буйного, на радість всім. Заступися за мене, Матір Божа, перед Престолом небесним, не залиш без уваги нужду мою. Допоможи мені, Пресвята Богородиця, і благослови! Амінь»

Ікона Божої Матері

У колишні часи жінки, довго моляться про дарування їм дітей, нерідко давали обітниці перед іконою Божої Матері. Було широко поширене переконання в тому, що обіцянка, дана перед ликом Богородиці, є свого роду гарантом швидкої і благополучної вагітності. Однак тим, хто зважиться піти цим звичаєм, не можна забувати, що обітницю слід виконати обов`язково.

Як помолитися Матронушки Московської

За життя своєї Матрона не залишала без допомоги жодної людини, яка зверталася до неї. Вона зцілила силою молитви до Господа велика кількість людей від самих різних недуга. Допомагала вона і бездітним жінкам понести і народити спадкоємців.

Приклад тексту молитовного звернення :

"Матінка, блаженна Матронушка! Пожалій мене, рабу Божу (ім`я власне), наділи добрим здоров`ям і пошли дитинку, Пригожого і міцного, на розраду в старості і радість в житті. Молю Тебе зі сльозами і лагідністю, без наміру потаємного, з міцною вірою, донеси відвагу моє до Господа, заступися перед ним за нужду мою. Не залиш мене, свята Матронушка. Допоможи і благослови мене, рабу Божу (ім`я власне). Амінь»

Образ Матрони Московської

Матрона за життя своєї не втомлювалася повторювати те, що її заслуги в чудесних зціленнях недуг людських немає. Все відбувається через молитву. Чудеса творить сам Господь, слухаючи щирої і повної абсолютної віри, прохання. Про це не можна забувати, просячи про допомогу святу.

Чи існують правила читання молитов?

Як таких правил прочитання молитов парафіянами в православ`ї не існує. Без сумніву, є певний порядок проведення церковних служінь. Також слід в точності виконувати рекомендації священика, дані після прийняття сповіді. Тобто якщо церковнослужитель сказав про необхідність кілька разів прочитати конкретний псалом або канонічний Молитовний текст, то так і слід зробити.

Що ж стосується читання самостійних молитов перед образами, то ніякого регламенту для них не існує. Немає приписів про те, коли і скільки разів потрібно осінити себе хресним знаменням, поклонитися іконі. Також немає ніяких обмежень на тривалість моління. Це означає, що кожна людина по-своєму звертається до Всевишнього. Один молиться довго і ревно, а інший вимовляє про себе кілька коротких фраз.

Православний храм вночі

Головне і єдине правило для православної молитви-щирість звернення. Людина повинна повністю сконцентруватися на своєму проханні, відкинути суєтні думки. І, зрозуміло, потрібно щиро сподіватися на Господа. Тоді благання обов`язково буде почута.

Статті на тему