Молитва про дарування терпіння: кому і як читати, тексти

Терпіння-то якість людської натури, якого сьогодні найбільше не вистачає людям. Сучасний ритм життя, навколишні городян умови, загальна "гонка" за матеріальними благами і цінностями-все це і багато іншого не залишає місця в душі для терплячого очікування. Люди починають відчувати впевненість в тому, що живуть вони тут і зараз, і прагнуть знайти все і відразу. Чекати не хоче ніхто. Це призводить до маси проблем, наприклад до накопичення боргів. Адже замість терплячого відкладання зароблених коштів на що-небудь сучасна людина просто бере кредит і, не замислюючись, витрачає чужі, не свої гроші, які потім доводиться повертати.

Але не тільки в цьому виражається відсутність терпіння. У людей часто не вистачає душевних сил навіть для турботи про своїх літніх батьків і маленьких дітей. Вони компенсують це місцями в будинках престарілих, наймом нянь або» елітними " дитячими садками. Люди часто не готові бути терплячими навіть під час очікування громадського транспорту або необхідності постояти в черзі з п`яти-шести чоловік до каси в магазині. Справитися з відсутністю смирення і життєвої мудрості, душевної черствістю допоможе молитва про дарування терпіння.

До кого звертатися з молитвою?

Звичайно ж, в першу чергу християни звертаються з усіма своїми потребами до Господа. Але молитва про дарування терпіння може бути адресована не тільки до нього, але і до Богородиці, до ангела-хранителя, до святих угодників.

Дзвіниця при церкві

Само собою, просити про дарування душевних сил і терпіння слід без роздумів і аналізу. Звертатися потрібно до того, хто перший прийшов на розум. Якщо є впевненість в тому, що молитва про дарування терпіння, адресована конкретному святому, допоможе, саме йому її і потрібно читати. Сила молінь полягає у вірі людини, а не в раціональності. Іншими словами, збиратися помолитися-це не те ж саме, що піти в магазин і вибрати продукти на вечерю. Не можна копатися в списках святих угодників і роздумувати, перед Чиїм чином буде більш результативно поставити свічку. Потрібно слухати своє серце, а не розум.

Як читати такі молитви?

Молитва про дарування терпіння повинна читатися щодня. Нерідко люди, схильні до роздумів і аналізу, порівнюють такі моління з читанням мантр. Дійсно, деяка схожість є. Однак повсякденне прочитання православних молитов практикується з інших причин.

Православний храм взимку

Молитва - не чарівне заклинання, після прочитання якого все навколо зміниться тут же і назавжди. Це інструмент, даний людям для духовної роботи над собою, допомога в боротьбі зі спокусами і спокусами, що підстерігають в житті, підтримка і своєрідний щит, за яким можна сховатися і перепочити. І оскільки натура людська слабка, а різні згубні пристрасті, включаючи і відсутність терпіння, наздоганяють щодня, то і молитися потрібно регулярно.

Якою має бути така молитва?

Ніяких обмежень на вимовлені Тексти або ж місце, час для звернення до Господа в православній церкві не існує. Молитися можна вдома, в храмі, навіть читати текст про себе, перебуваючи в транспорті. Звертатися за допомогою до небес можна як своїми словами, так і за допомогою вже готових текстів.

Православна каплиця

Звичайно ж, краще знаходити час і молитися в храмі. У церквах особлива енергетика, яка допомагає людині позбутися всього суєтного в думках і зосередитися на молінні. Але якщо такої можливості немає, то звернутися до Господа можна і вдома. Головне при молитві-концентрованість на ній. Якщо при прочитанні тексту роздумувати про те, що приготувати на вечерю, в якому настрої перебуває начальник, або ж про щось ще, толку ніякого не буде.

  • Приклади текстів молитов

    Молитва про дарування сил і терпіння, звернена до Господа, може бути такою:

    "Господи Боже, Всемогутній і Всемилостивий! Даруй мені, рабу (ім`я власне) сил і терпіння, навчи і напоуми, направ і збережи, Господи! Не допусти до Мене спокуси, допоможи в справах суєтних і турботах, зміцни дух мій. Допоможи протистояти дурості і скаредності, не дай жадібності і злості, слабкості і нетерпінню, безсиллю і гніву заволодіти серцем Моїм. Допоможи, Господи, даруй сил душевних і терпіння, спаси мене, збережи і помилуй».

    Молитва про дарування терпіння і смирення, звернена до Богородиці, може бути такою:

    "Пресвята Матір Божа, утішителька у всякому смутку і заступниця наша перед Господом! Даруй мені, Рабі (ім`я власне), смирення і наповни терпінням серце моє. Не дозволь впасти в зневіру і не дай здійснити справ необачних, рішень прийняти швидких і помилкових. Даруй мені сили для турботи про тих, хто потребує. Даруй смирення з долею моєю, бо на неї є промисел Божий. Даруй мир душі моїй і спокій серцю. Зміцни віру мою і надай твердості в надії на силу Господа, не допусти в душу мою сумніву і нечестивості».

    Православна ікона

    Молитва про дарування мудрості і терпіння, звернена до Господа, може бути такою:

    "Господи Боже, Всевидючий і всезнаючий! Даруй мені сил, терпіння і наділи мудрістю прийняти промисел твій з покірністю і смиренням. Даруй смирення прийняти те, що не у владі Моїй і вище розуміння. Даруй мудрість для відмінності світла від темряви, промислу твого від турботи людської. Допоможи набратися терпіння в справах земних, суєтних і позбав нарікання серце моє».

  • Статті на тему