Віра в бога, що це таке. Цитати про віру в бога і в людину

Навіщо живе людина? Це питання хвилює багатьох. Мабуть, кожна людина рано чи пізно шукає відповідь, тому що незадоволений реальним життям, бажає її змінити. Але в пошуках земних благ продовжує відчувати почуття незадоволеності.

Що допоможе задовольнити болісну спрагу, коли весь час доводиться пити солону воду мирського життя. Тільки віра в Бога приходить до кожного в скрутну і щасливу хвилину. Вона допоможе подолати всі життєві негаразди. Розглянемо в статті цитати про віру. Почнемо з такої:

Ніщо стільки не потрібно людині, як віра. Від неї залежить не тільки блаженство майбутнього життя, а й благополуччя справжнього життя, і не тільки благополуччя кожного з нас, а й благополуччя цілих суспільств.

(Свт. Філарет. митрополит Московський).

В пошуках віри

Великий російський письменник Антон Павлович Чехов стверджував:

"Людина повинна бути або віруючим, або шукає віри, інакше це порожня людина".

У його розповідях яскраво відбилися шукання людини свого вищого призначення, страждання совісті, неясні томління духу в прагненні до набуття істинної віри в бога. Ось що пише в своїх спогади молодший брат письменника М.Е.Чех:

...він жодної великодньої ночі не провів у ліжку і вирушав бродити по церквах, слухаючи великодній передзвін і святкову службу...

Однак мислячому і духовно-освіченій людині зрозуміло, що любов до церковних обрядів, до їх краса і естетиці-зовсім недостатні для істинної віри. Це важливо розуміти.

віра в Бога потрібна всім

Потреба віри і цитати про віру в Бога

Що значить потреба? Отже, життя людське стає безглуздим, якщо людина втрачає або не може набути віру в Господа. Тому що справжню радість і повноту буття дає саме віра, наприклад, в те, що Бог створив нас для того, щоб бути щасливими.

Ісус Христос сказав:

Я воскресіння і життя; віруючий у мене, якщо він помре, оживе. І кожен, хто живе і вірує в мене, не помре довіку.

(Євангеліє від Івана).

В душі людини спочатку закладена потреба вірити в Бога.

Особливо це помітно, якщо поспостерігати за дітьми, які щиро і беззастережно приймають віру, без всякого сумніву чекають чудес і виконання заповідей. Адже діти не вміють брехати.

Це підтверджують цитати про віру. Відомий вчений астролог Галілео Галілей сказав:

Святе Письмо ніколи не може ні брехати, ні помилятися. Все, що воно говорить, абсолютно непорушно. Як воно, так і природа, створені божественним Словом: Біблія — за навіюванням Духа Святого, а природа-до виконання божественних велінь.

молитва дитини чудодійна

Сучасність і віра

У наше століття новітніх технологій і загрози навислих воєн віра в Бога приймає особливе значення.

Тільки люди, які піклуються про виховання в собі здоровий моральності, дійсно можуть сприймати віру, як головне досягнення в житті. Це особлива здатність.

На доказ ще одна цитата про віру в Бога:

У молитві людина запевняється в безпосередньому впливі на божественну волю, і тим самим долучається до божественного всемогутності.

(Марк Твен).

Вченим, які пізнали багато наукові істини, як правило, відкриваються секрети віри в Бога. Ось що написав великий французький математик, філософ і вчений Блез Паскаль:

Тільки Бог може заповнити вакуум у серці кожної людини. Ніщо з створеного людиною цей вакуум заповнити не може. Тільки Бог, якого ми пізнаємо через Ісуса Христа, заповнює цю порожнечу. Пізнання Бога без пізнання своєї гріховності призводить до гордості. Пізнання своєї гріховності без пізнання Бога призводить до відчаю. Пізнання ж Ісуса Христа приводить на вірний шлях, так як в ньому знаходимо ми Бога і свою гріховність.

Любов до Бога ми набуваємо через богоспілкування, молитву і через любов до людей.Іоанн Богослов, апостол любові, як його називає Церква, каже:не любить брата свого, якого бачить, як може любити Бога, Якого не бачить?

(1 Ін 4, 20).

І ще:

Хто не любить, той не пізнав Бога; бо Бог є любов.

(1 Ін 4, 8).

Британський письменник Клайв Льюїс, який написав всесвітньо відомі "Хроніки Нарнії" з тиражем понад 100 мільйонів примірників, називав свої книги присвятою або казками про Бога.

На фото: автор Хроніки Нарнії і його цитати про віру:

Казкар про віру в Бога

Готуючись до вічності

Всі люди смертні, так влаштований земний світ. Тому протягом усього життя людина повинна готуватися до зустрічі з вічністю.

Без віри в Бога неможливо усвідомити, що добрі справи і духовність приведуть людину в Царство Небесне. Адже все, що робиться тут на землі, має значення і вищий сенс тільки з точки зору вічності.

Тому, чим більше людина пізнає собі і Бога в собі, тим глибше і сильніше його віра. Адже це цілюще джерело духовного життя людини.

Згадуючи цитати про віру в людину, необхідно привести ще одну. Від Альберта Ейнштейна:

Краще вірити, ніж не вірити, бо з вірою все стає можливим.

Якщо з якихось причин людина не привчений до релігійного виховання в дитинстві, то ніщо не заважає йому прийти до Бога в дорослому віці.

Але треба пам`ятати, що в пошуках духовного розвитку, в очікуванні допомоги від Бога і самому доведеться докласти зусиль: виростити прекрасну квітку віри, отримавши у відповідь не менш прекрасні духовні плоди: надію і любов.

Статті на тему