Як намалювати ісуса христа? Історія зображення, особливості відтворення

Питанням про те, як намалювати Ісуса Христа, почали задаватися люди близько 2 тисяч років тому. Основними складнощами були не тільки низький рівень художньої майстерності діячів того часу, а й сама суть зображення. При малюванні Ісуса Христа потрібно відчувати саму кисть або олівець і спробувати уявити те, яку роль син Господа грав протягом свого життя і після смерті.

Підготовка до процесу малювання

Перед тим як намалювати Ісуса Христа, потрібно вкрай ретельно підійти до цього питання. Суть полягає не просто в нанесенні квітів на полотно, а й у власному світосприйнятті. Саме такою думкою користувалися знамениті майстри, які малювали лик святого.

Визначившись з концепцією, можна переходити до безпосереднього малювання. Найпростіший в розумінні, але складний у відтворенні-це вибір для себе жанру реалістичного портрета. Тут необхідно відразу ж визначитися з тим, в який момент Ісус буде намальований, а також, що Святий буде відчувати.

Мінімальний рекомендований рівень підготовки для малювання Ісуса Христа - два роки художньої школи. Такого досвіду буде цілком достатньо для коректної передачі на полотно рис обличчя, емоцій і самої композиції.

Як намалювати Ісуса Христа олівцем, допоміжні лінії

Допоміжні лінії для Христа

Техніка малювання в чорно-білому кольорі є найпоширенішим видом аматорських зображень великого святого. Саме темні тони якнайкраще можуть сконцентрувати увагу дивиться на всепрощенні і болю Ісуса Христа, який страждав за наші гріхи.

Готовий малюнок Сина Божого

При малюванні не варто забувати, що Син Божий за життя був такою ж людиною, як і всі інші, а тому для портрета потрібно нанести класичні розрахункові лінії. Використання простого олівця необхідно не тільки при малюванні графіки, але і в живопису та інших стилях образотворчого мистецтва.

Намальований Ісус

Після нанесення основних креслярських ліній художники рекомендують визначитися з рельєфом рослинності на голові та обличчі. Ісус протягом усього свого життя носив довгу і густу бороду, відображення якої і донині можна знайти в стилі його шанувальників, особливо діячів церкви. Син Божий володів вкрай красивими, а може навіть ідеальними рисами обличчя, завдяки чому його малювати простіше, ніж звичайних людей. Зазвичай при зображенні використовують дві емоції: або всеосяжну скорботу, або невинну радість дитини. Багато художників починають вчитися малювати саме на лику Ісуса Христа.

Статті на тему