Як прийти до бога-особливості, способи і рекомендації

В основному люди мають своє уявлення про релігію. Для багатьох це ритуали, правила і заборони, вчення і священні книги... Але все це так далеко від Господа. Ось так виглядає загальне розуміння релігії-свого роду людські пізнання, призначені для того, щоб наблизитися до будь-якого певного божества. В цілому ці уявлення включають все, крім справжніх відносин.

Основне поняття

Щоб зрозуміти, як наблизитися до Бога в православ`ї, потрібно врахувати, що відносини з ним знадобиться вибудовувати. У Біблії є ряд текстів, які показують, що Бог з нами, він хоче мати спілкування з людиною. Він про деяких говорить як про своїх давніх друзів, і про всіх християн говорить як про своїх дітей.

В Біблії

Відповідаючи на питання, як прийти до Бога самовпевненим людя, священики радять враховувати, що доведеться бачити Його любов у багатьох відношеннях, але перш за все в тому, що сам він вирішує основну проблему людини-проблему гріха. Син божий-Ісус Христос - є найвищим доказом любові Господа до людей. Він пройшов через шлях страждань, щоб спокутувати гріхи людські. Його пропозиція стосується всіх. Він любить усіх людей. Стає прийти до Бога легко, якщо зрозуміти, що Ісус помер за всіх людей.

Шлях до Бога

Факти, які визначають наше спілкування з Господом, називаються духовними законами. Головний спосіб прийти до Бога-дізнатися про них і визнати їх. З фактами важливо ознайомитися кожному, хто хоче наблизитися до нього. Вони містяться в Біблії. Перший з них полягає в тому, що він любить людство. Другий факт полягає в тому, що воно грішне.

У молитвах

Хоча сьогодні ми можемо прийти безпосередньо до самого Господа, обивателі більше цього не хочуть. Замість себе посилають посередників, священиків, проповідників. З Ним вони не хочуть особисто зустрітися.

У стародавньому Ізраїлі людина могла до нього прийти тільки через священика, і завжди з якимось подарунком. Подібна практика існує і сьогодні. Це поширене в сучасному суспільстві. Замість того, щоб обивателі замислювалися самі, як знайти віру до Бога, як йти до Нього, вони йдуть до церкви, і там проходять богослужіння, коли хтось замість них молиться, читає Біблію, − але вони самі по собі виконують це лише як формальний ритуал. І вони слухають проповіді, читають цікаву інформацію, вони співають пісні, які склав хтось інший, але насправді таким чином уникають прямого контакту з Богом.

Чому? Що вони не відчувають себе достатньо "гідними"? Або на Бога немає часу, і насправді вони в цьому не зацікавлені? При цьому вважають, що Бог для життя потрібен-наприклад, для того, щоб нас уберегти, щоб нам в житті допомагав, благословляв, давав успіху, здоров`я, а також для того, щоб, нарешті, прийшов Бог до смерті і підняв людину в небо.

Священик-це не посередник

Ми живемо не в давнину. Завдяки тому, що невинний Христос пожертвував себе, вже не потрібно ніяких інших жертв. Завдяки вірі в нього ми можемо приходити до Бога без посередників.

В церкві

Прийди до Бога сам

Мало покладатися на когось іншого в тому, що людина отримає прихильність Господа, що його приведуть до віри, це є помилкою. Питанням, як прийти до Бога, потрібно зайнятися самостійно. Адже не дарма він приніс величезну жертву в тому, що віддав Свого Сина на смерть, а люди це не приймають.

Сьогодні кожен повинен звернутися до Господа особисто. Він прощає тому, хто увірував в нього і зізнався у власних гріхах. З Ним можна і потрібно спілкуватися особисто.

Той, хто задався питанням, як прийти до Бога, не потребує людських посередників. У Христі людям відкрилися двері прямо до Бога, і кожен може з Ним говорити про все. Про брехню, про свої обмеження, про радість і успіхи, але також про ідеї життя.

Православна церква

Необхідність

Людина була створена для того, щоб жити в спілкуванні з Богом. Однак він вирішив керуватися виключно власними уявленнями, незалежно від волі Всевишнього. Людське ставлення характеризується активним опором або пасивною байдужістю до нього і є проявом того, що Біблія називає гріхом.

Якщо людина грішна, а Бог Святий, то є величезна прірва, яка людини від Бога відділяє. Люди іноді задаються питанням, як прийти до нього і досягти повного життя власними силами, наприклад, правильними вчинками, філософією або релігією. Однак нічого з цього не може вирішити проблему їхнього гріха.

Поради: як прийти?

Ісуса Христа людина повинна особисто прийняти як Спасителя і Господа. Тоді він зможе пізнати і випробувати любов його. Також важлива щирість. Потрібно враховувати, що віру священики вважають початковим властивістю людини. Варто покаятися і поговорити з Господом.

В православ`ї

Прийняти Його

Прийняти Ісуса означає Визнати, що людина грішна, звернутися до Бога і покаятися у своїх гріхах. Покаяння означає не тільки про свої провини шкодувати, але і з ними в кінцевому підсумку впоратися. Не завжди це легко, але Бог бачить людське серце, бачить, якщо він думає, що це серйозно, і він сам допомагає подолати речі, які лежать між людиною і ним. Віруючий може довіряти Ісусу, що він візьме його життя в свої руки, простить гріхи і що людину Бог зробить таким, яким хотів бачити. І мало просто усвідомити розумом, що Ісус Христос є Син Божий і що він помер за людські гріхи. Потрібно прийняти Христа Вірою і рішенням своєї волі.

Примиритися з Богом

Як виглядають ваші нинішні стосунки з Богом? Ви в будь-який момент можете звернутися до нього - в здоров`ї і горі? Якщо ні, то в чомусь є перешкоди. Це схоже на спілкування з людьми. Якщо у людини є з кимось прохолодні відносини, і у нього немає вільного часу для їх розвитку, так він розуміє, що на те існують якісь перешкоди. Якщо він хоче відновити спілкування із зацікавленим в тому ж людиною, буде потрібно перешкоди усунути-пробачити і вибачитися.

Старі фрески

У Біблії стверджується, що між кожною людиною і Господом лежить перешкода у вигляді гріха. І Христос став "моста" через прірву між Богом і людьми. Кожен з нас зробив чимало речей, які знаходяться в протиріччі з Богом. Таким чином, якщо ми йдемо за Ним, ми повинні визнати, що необхідно перешкоди у відносинах з Ним усунути, щоб ми з Ним могли б жити. Наприклад, те, що ми досі жили по-своєму і з Богом не рахувалися.

Блудний син

Початок відносин з Ним найкращий порівняти з поверненням блудного сина додому. У Біблії — Від Луки) - наводиться історія про юнака, який пішов від свого батька, щоб насолоджуватися життям відповідно до своїх побажань. Коли він поступово втратив усе своє майно, яке йому дав батько (спадщина), він зрозумів, що найкраще йому було в будинку. Адже його уявлення про життя привели до повного розорення.

Він пішов до свого батька з проханням про прощення і з тим, що буде радий, якщо йому нададуть можливість бути одним з його робітників. Він знав, що не заслуговує бути сином через те, що зробив. Адже він залишив свій будинок. Однак батько прийняв його. Ніколи для нього цей блудний син не переставав бути сином. Він радів тому, що той повернувся додому.

Як прийти до Бога?

Як взагалі потрапити до Господа, якщо визнати, що між людиною і Ним є бар`єр гріха? Христос людині відкрив шлях до нього. Самі б ми до нього не змогли. Зрештою, за своє життя ми стільки разів порушили Божі закони у відносинах, словах і думках, що ми не можемо перед Господом встояти. Христос, однак, приніс жертву за людські гріхи. Те, що він взяв наші гріхи на себе, дозволяє нам прийти до Бога і просити Його про прощення наших гріхів. Звичайно, те, що Христос за наші гріхи помер, не означає, що нам автоматично гріхи прощені. Бог прощає те, про що його просять.

Вибудовувати відносини з Богом

Початок відносин з Ним виходить з того, що потрібно повернутися до нього-до свого Творця. Для цього потрібно прощення. Таким чином, відносини з Господом починаються з молитви. Вона може виглядати, наприклад, наступним чином: "Господи Боже, дякую Тобі, що твій син-Ісус Христос помер за мої гріхи. Прошу Тебе, щоб ти мені пробачив мій гріх. Будь ласка, прости, що я з тобою досі не рахувався". Потрібно враховувати, що він сам проголошував: "Наблизьтесь до Бога".

У храмі

Коли блудний син повернувся додому, він знову повернувся до стосунків сина і батька. Знову ж поважав владу батьківську. Тому важливо продовжити подальше молитвою: "Господи Боже, прошу Тебе, щоб ти мене прийняв. Я хочу за тобою піти».

На вибудовування відносин з Ним потрібно виділяти час. І замість перегляду передачі "Слава Богу ти прийшов" з хором потрібно час приділяти спілкуванню з Господом.

Існує велика різниця між тим, щоб бути сучасним рабом когось і належати тому, хто своєю смертю врятував людину від пекла. Наступна частина молитви, таким чином, може виглядати, наприклад, так: "Господи Боже, спасибі, що за мене твій син, Ісус Христос заплатив викуп. Я хочу, щоб він був моїм господарем, а я — тим, хто його буде слухати".

Можна молитися на самоті, але набагато краще молитися, зібравшись з кимось із віруючих людей. Це може допомогти людині на початку спілкування з Богом, і в той же час другий присутній буде свідком нового рішення.

Бог дає свободу

Будь-яка людина має право вирішити питання про примирення з Ним. Він завжди радий прийняти кожного, як батько блудного сина. І про це варто пам`ятати кожному, хто задумався про те, як прийти до Бога. Потрібно розуміти, що звертатися до Господа потрібно не тільки в скорботі, але і в здоров`ї. Нерідко шлях до Бога лежить через багато болю і страждання.

Статті на тему