Розіп'яти-це присвятити себе

Духовні істини не завжди такі однозначні, як здається на перший погляд. Деякі місця Писання несуть в собі кілька смислових значень або носять алегоричний характер. Називати себе віруючим, але не знати, що це означає, насправді є великою пасткою. Людина обманює сам себе. Біблія чітко говорить, що Христові лише ті, хто самі себе розіп`яли з пристрастями своїми і похотями.

Фізичне або духовне розп`яття?

Ісус на хресті

Зрозуміло, що фізично самостійно не можна себе розіп`яти-це неможливо. Але в даному випадку мова йде зовсім не про фізичне розп`яття. Бути віруючою людиною - це не просто внутрішньо розуміння, що Бог є, або віра в те, що він є. Сказано, що і біси вірують і тремтять, але це не означає, що їх духовна сутність врятована. Розіп`яти-це означає присвятити себе. Не свої інтереси ставити на перше місце, але зіставляти всі свої плани з тим, що про це думає Бог, і як він на це дивиться. Відповіді на ці питання можна знайти в Святому Письмі.

Крім того, що свої плани потрібно звіряти з біблійними істинами, так ще потрібно шукати відповіді і на питання про те, які Божі плани щодо твого життя. Така позиція не подобається більшості людей, але інших варіантів бути врятованими немає. Христові тільки ті, хто розіп`яв свої плотські людські бажання і божественне поставив вище своїх інтересів.

Тільки духовне розп`яття має сенс

Ісус на хресті був розп`ятий фізично, але у нього була інша місія-порятунок всього людства від їх гріхів. Ніде немає закликів про те, що люди повинні приносити себе в таку жертву. Ця жертва безглузда і не несе в собі ніякої цінності ні для самої людини, ні для Бога. Людина не може сам спокутувати свої гріхи.

Як відбувається духовне розп`яття?

Ісус на хресті

Начебто, звучить просто – розіп`яти себе зі своїми пристрастями, але як це зробити практично? Духовні речі дуже важко зрозуміти, живучи у фізичному тілі. Розкриваючи питання розп`яття неможливо не сказати про духовне відродження. Якщо у людини не відбулося духовне відродження, він не може розуміти духовних істин цілком, а тим більше реалізовувати їх у своєму житті.

Саме тому деякі люди цілеспрямовано присвячують час пошуку духовних істин і їх розумінню. У них є усвідомлення і відчуття, що чогось їм не вистачає, але не знають, як це отримати. Коли відбувається це духовне прозріння, то світогляд людини кардинально розширюється, він починає бачити зв`язок духовного і матеріального світу і того, що духовний світ Первинний, те, що відбувається в духовному світі, проектується на те, що потім відбувається в житті фізичної. Саме в цей період людина розуміє, що розпинаючи свої земні бажання, він набагато більше набуває в духовному світі, а це незрівнянно цінніше і воно вічно.

Статті на тему